Czysty kwas hialuronowy

Kwas hialuronowy (HA) został oddzielony 70 lat temu. Jego określenie pochodzi od szkliście przezroczystego wyglądu (z greckiego hyalos = szkło). Kwas hialuronowy powinno się do grupy związków nazywanych glukozaminoglikanami. Związek ów rozpoczął swoją dynamiczną karierę w kosmetologii gdy stwierdzono, iż w miarę starzenia jego zestaw w skórze zmniejsza się profesjonalny kwas hialuronowy
. Glukozaminoglukany wszystkiego spośród elastyną zaś kolagenem są elementami podstawowymi struktury takich tkanek gdy ścierwo oraz cera. Glukozaminoglukany w połączeniu spośród białkami stanowią większą punkt programu macierzy pozakomórkowej.
HA sławę zawdzięcza z racji zdolności utrzymywania nawilżenia skóry.Połowa całego kwasu hialuronowego zawartego w organizmie człowieka znajduje się w skórze. 3/4 hołota naszego ciała stanowi pustosłowie, HA utrzymuje znaczną części tej wody (wodę hydratacyjną) w organizmie kwas hialuronowy cena. Kontroluje plus liczebność płynu tkankowego, zawartego w macierzy pozakomórkowej.
Składniki HA w skórze maleje pospołu spośród wiekiem, co jest jedną spośród przyczyn zmian zawartości wody w skórze. Także błyszczenie UV powoduje dramatyczne zmiany w rozłożeniu natomiast dystrybucji HA. Co do jednego ze zmniejszającą się ilością HA w skórze, włókna kolagenowe dezorganizują się co prowadzi do charakterystycznych zmian starczych.
Badania wskazują, że najmniejsze cząsteczki kwasu HA opłacalnie wpływają na odbudowę uszkodzonego naskórka (otarta karnacja po raz kolejny wieko się nabłonkiem).
Działanie nawilżające HA związane jest kwas hialuronowy cena
z wybitnie silnymi właściwościami higroskopijnymi. HA w zwyczajny postępowanie osłania skórę, tworząc błona fotograficzna na jej powierzchni. Ma doskonałe właściwości łagodzące, skutecznie nawilża przesuszoną skórę ze skłonnościami aż do pierzchnięcia, zanadto wysuszoną. Wygładza, poprawia elastyczność, ujędrnia. Poprawnie nawilżona powłoka rogowa naskórka staje się z większym natężeniem przepuszczalna gwoli substancji czynnych.
Roztwór kwasu hialuronowego z powodu swej żelowej konsystencji jest uniwersalnym, łatwym aż do stosowania nośnikiem w celu rożnych substancji aktywnych rozpuszczalnych w wodzie. Znajduje aplikacja w formulacji kremów, toników, mleczkach, lotionach w szerokim zakresie pH.
HA jest substancją biozgodną (nie wywołuje żadnej niekorzystnej reakcji po zastosowaniu – podraznienia, alergie, zaczerwienienie, pieczenie).
Rozpuszczalność
Dobrze rozpuszcza się w wodzie.
Stężenie w kosmetykach
Do 100% – przypuszczalnie być stosowany jawnie na skórę, acz w pobliżu bezpośrednim stosowaniu wolno czuć pokrycie skóry filmem, w następstwie tego także zalecamy aplikować w stężeniu aż do 20%.
Przechowywanie
W temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Bronić przedtem dostępem bezpośredniego światła, powietrza a wilgoci.

About these ads
Categories: Uncategorized | Tags: , , | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com. The Adventure Journal Theme.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: